Galaxy S9 en Note 9 krijgen Android Pie-update met nieuwe bediening in januari

0
98

Galaxy S9 en Note 9 krijgen Android Pie-update met nieuwe bediening in januari

De Android Pie-update rolt vanaf januari uit voor de Galaxy S9 en Note 9. Het besturingssysteem is compleet vernieuwd en makkelijker om eenhandig te besturen.

Samsung Galaxy S9 Android Pie release in januari 2019

De meeste aandacht ging tijdens de Samsung-ontwikkellaarsconferentie uit naar de nieuwe opvouwbare smartphone, maar ook de oudere telefoons worden niet vergeten. De Galaxy S9, S9 Plus en Note 9 worden namelijk vanaf januari bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). Hier gaat nog een bèta vooraf, maar Nederland wordt overgeslagen.

Samsung is behoorlijk laat in het updaten van haar vlaggenschepen, maar lijkt hier een goede reden voor te hebben. Men heeft namelijk een compleet nieuwe interface ontwikkeld: One UI.

Samsung-Galaxy-S9-ANdroid-Pie-One-UI

One UI: compleet vernieuwd besturingssysteem

Deze vervanger van Samsung Experience (het eerdere TouchWiz) moet het vooral makkelijker maken om smartphones met grote, lange schermen met één hand te kunnen besturen. Het scherm is hierbij in twee stukken verd.

De knoppen om naar het thuisscherm of een pagina terug te gaan zitten hierbij onderaan het display, zodat je er makkelijker met je duim bij kunt. Apps, instellingen en meer bedien je voortaan vanaf hier.

Samsung-Galaxy-S9-ANdroid-Pie-One-UI2

Als je bijvoorbeeld een sms of WhatsApp wilt versturen wordt het typevenster naar beneden gehaald zodat je makkelijk de naam van de geadresseerde kunt intoetsen. Ook de tabbladen om te wisselen tussen gesprekken en contacten vind je hier. Het gesprek zelf wordt boven dit ‘bedieningspaneel’ getoond.

Ook introduceert One UI een paar functies die ervoor zorgen dat je verstandiger met je Samsung omgaat. Het scherm wordt na zonsondergang bijvoorbeeld donker, wat comfortabeler is voor je ogen. Ook kun je de kleur waarin apps getoond worden zelf personaliseren zodat het meer naar jouw smaak is.

Lees het laatste nieuws over Samsung

  • Samsung kondigt eerste opvouwbare telefoon aan, verschijnt volgend jaar (7-11)
  • Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 44 (2-11)
  • ‘Geen standaard koptelefoonaansluiting in Samsung Galaxy S10’ (27-10)
  • ‘Samsung Galaxy S10 krijgt meer opslag en komt in zes kleuren’ (26-10)
  • Samsung introduceert Enterprise Edition-smartphones voor zakelijke markt (23-10)