Nieuws: Nieuwe Mercedes-Benz GLE nu te bestellen | Autokopen.nl

0
88

Ook eerste prijzen bekend gemaakt

9 november 2018

Elco van der Meer

De nieuwe Mercedes-Benz GLE, die debuteerde op de afgelopen Autosalon van Parijs, is vanaf nu te bestellen bij de dealer. De eerste leveringen zullen begin 2019 plaatsvinden. De prijslijst begint bij een bedrag van 82.356 euro. 

De instapmotor is een 245 pk sterke viercilinderdiesel, die voorzien is van een doorontwikkelde uitlaatgasnabehandeling Hierdoor blijft de uitstoot ver beneden de wettelijke emissiegrenzen. Het verbruik van deze GLE 300 d 4Matic bedraagt tussen de 6,1 en 6,4 liter per 100 km volgens de oude NEDC-testmethode. 

Benzinerijders stappen in met een zescilinder, voorzien van elektrische ondersteuning. De GLE 450 4Matic levert maar liefst 367 pk en 500 Nm koppel. De elektromotor kan hierbij tijdelijk 250 Nm en 22 pk extra ondersteuning bieden. Dit moois heeft wel een prijs, die begint bij 99.672 euro. 

MBUX standaard

Het nieuwe, snelle infotainmentsysteem MBUX is standaard op elke GLE. Met twee grote schermen, een touchpad en een uitgebreide stembediening is het systeem op elke wenselijke manier te bedienen. 

Ook andere comfortabele zaken zijn leverbaar. Zo is de auto te voorzien van adaptieve led-koplampen en bijzondere Magic Vision Control-ruitenwissers die extra effectief wissen. Een derde zitrij behoort tot de mogelijkheden, zodat de GLE tot 7 personen kan meenemen. Aan de elektrisch inklapbare trekhaak mag, indien je kiest voor luchtvering, maar liefst 3.500 kg gewicht worden meegetorst. 

De nieuwe Mercedes-Benz GLE 300 d en 450 zijn vanaf nu te bestellen bij de dealer. Later zullen andere motoriseringen volgen.