Scion begint aan tweede leven

0
70

23 januari 2007

Toyota-dochter Scion lanceert op 8 februari zijn tweede generatie modellen. En waar kun je dat als producent van hippe auto’s beter doen dan in de razend populaire virtuele wereld van Second Life. De onthulling van de nieuwe xB en de opvolger van de xA is rechtstreeks te volgen op de internetsite.

Natuurlijk zijn de nieuwe Scion-modellen ook in de echte wereld te bewonderen. De introductie vindt plaats tijdens de Chicago Auto Show. De nieuwe xB zal veel weg hebben van het t2b studiemodel dat Scion in 2005 toonde. Over het uiterlijk van de xD is minder bekend, hoewel een select groepje loyale Scion-rijders vorig jaar de opvolger van de xA alvast mocht bekijken.

Scion, een dochteronderneming van Toyota, doet het in de Verenigde Staten erg goed bij hippe jongeren. De blokkerige auto’s van het merk blijken erg trendy. Geen wonder dus dat Toyota kiest voor een live broadcast van de presentatie via Second Life.com. Dit online spel, of beter gezegd virtuele maatschappij, geeft internetters de kans een nieuw, virtueel leven op te bouwen.