Asus Zenfone Max M2: specificaties, prijzen, nieuws en de review

0
80

Asus Zenfone Max M2

Scherm6.3 inchCamera13 megapixel

  • Overzicht
  • Specificaties
  • Nieuws

Dit moet je weten over de Asus Zenfone Max M2

De Asus Zenfone Max M2 is een budgetsmartphone met stock-Android, een groot display en een enorme accu. Het toestel moet daarom probleemloos twee dagen meegaan op een acculading. De Max M2 is de goedkopere uitvoering van de Zenfone Max Pro M2, die betere hardware heeft.

Pluspunten Zenfone Max M2

  • Premium ontwerp
  • Vlotte hardware
  • Lange accuduur

Minpunten Zenfone Max M2

  • Oude Android-versie
  • Onduidelijk updatebeleid
  • Scherm oogt niet scherp

Onderscheidend: lange accuduur

Asus verkoopt al jaren goedkopere smartphones met grote accu’s; een interessante manier om je als merk te onderscheiden op de overvolle telefoonmarkt. De Zenfone Max M2 lijkt qua ontwerp veel op de Zenfone Max Pro M1, maar heeft een groter display en dunnere schermranden. Het scherm neemt daarom het grootste van de voorkant in, met bovenin een notch voor de microfoon, frontcamera en sensoren.

Asus Zenfone Max M2

Het 6,3 inch lcd-display maakt de Zenfone Max M2 een grote smartphone die niet iedereen met één hand kan bedienen. Teleurstellend is de lage hd-schermresolutie (1520 bij 720 pixels), waardoor het display niet zo scherp oogt. Dit merk je vooral bij het spelen van games en het bekijken van foto’s en video’s.

De metalen behuizing maakt de Zenfone Max M2 een stevige smartphone waar geen vingerafdrukken op te zien zijn. Achterop zit een vingerafdrukscanner om de telefoon te beveiligen en ontgrendelen. Je kan het toestel ook beveiligen met gezichtsherkenning, maar die methode is minder veilig. Asus gebruikt hier namelijk de frontcamera voor en die is relatief eenvoudig te foppen.

Grote accu voor twee dagen

Het onderscheidende onder van de Zenfone Max M2 is zijn grote accu. Waar de meeste budgettelefoons met een groter scherm een 3000 mAh tot 3400 mAh accu hebben, is de batterij van het Asus-toestel maar liefst 4000 mAh groot. De fabrikant belooft dan ook dat de Zenfone Max M2 zonder problemen twee dagen meegaat voor hij aan de oplader moet.

Het opladen gaat relatief snel met 10 Watt, maar door de grootte van de accu duurt het toch een paar uur voordat hij volledig vol is. Jammer genoeg gebruikt de Zenfone Max M2 een oude micro-usb-aansluiting en geen usb-c. De meeste concurrenten van de Asus-telefoon hebben wél usb-c, een aansluiting die onder andere sneller laden ondersteunt en geen boven- en onderkant heeft.

Achterop de Zenfone Max M2 zit een dubbele camera met resoluties van 13 en 2 megapixel. De primaire camera maakt foto’s en video’s, waarbij de secundaire sensor de diepte registreert om bokeh-plaatjes te schieten. Dit betekent dat de achtergrond vervaagd wordt zodat de persoon of het object op de voorgrond er meer uitspringt. Selfies maakt de Asus-telefoon met een 8 megapixel frontcamera.