Asus Zenfone Max Pro M2: nieuws, specificaties, prijzen en review

0
71

Asus Zenfone Max Pro M2

Scherm6.3 inchCamera12 megapixel

  • Overzicht
  • Specificaties
  • Nieuws

Dit moet je weten over de Asus Zenfone Max Pro M2

De Asus Zenfone Max Pro M2 is een mid-range smartphone met een opvallend grote accu. De telefoon gaat volgens Asus moeiteloos twee dagen mee op een acculading. De Zenfone Max Pro M2 is een krachtigere uitvoering van de goedkopere Zenfone Max M2.

Pluspunten Asus Zenfone Max Pro M2

  • Premium ontwerp
  • Enorme accu
  • Drie kaartsloten

Minpunten Asus Zenfone Max Pro M2

  • Oude Android-versie
  • Onduidelijk updatebeleid
  • Oudere processor en micro-usb

Onderscheidend: reusachtige accu

De Zenfone Max-telefoons van Asus onderscheiden zich al jaren met grote accu’s. Slim, want iedereen wil een smartphone die zo lang mogelijk meegaat. De Zenfone Max Pro M2 houdt het volgens de fabrikant zonder problemen twee lange dagen vol voordat hij aan de oplader moet. Doe je het rustiger aan, bijvoorbeeld in het weekend, dan gaat de accu nog langer mee. Met een capaciteit van 5000 mAh is de batterij fors groter dan de accu’s van de meeste mid-range smartphones. Die hebben doorgaans accu’s met een capaciteit tussen de 3000 en 3500 mAh.

Het opladen van de enorme accu duurt wel een tijd, ook al ondersteunt de smartphone snelladen met 10W. Helaas gaat het opladen via de oude micro-usb-connector, die we – gelukkig – nauwelijks meer zien op nieuwe telefoons. De meeste toestellen gebruiken usb-c, een aansluiting zonder boven- of onderkant en met ondersteuning voor sneller opladen. De Zenfone Max Pro M2 profiteert hier niet van.

De smartphone heeft een plastic achterkant die er uitziet als glas. Fraai, maar het maakt de behuizing ook gevoelig voor vingerafdrukken en stof. Achterop zit een vingerafdrukscanner, voorop vind je een 12 megapixel frontcamera.

Het 6,3 inch-display neemt bijna de hele voorkant van het toestel in beslag. Onderop is een smalle balk aanwezig en boven zit een notch voor de camera, microfoon en wat sensoren. Dankzij de full-hd-resolutie (2280 bij 1080 pixels) oogt het scherm lekker scherp. Houd er wel rekening mee dat de Zenfone Max Pro M2 een forse telefoon is die niet iedereen met één hand kan bedienen.

Achterop de Zenfone Max Pro M2 tref je een dubbele camera die portretfoto’s maakt. De camera’s hebben resoluties van 12 en 5 megapixel. De primaire camera schiet normale foto’s en video’s en wordt bij het maken van portretfoto’s bijgestaan door de secundaire lens. Die legt de diepte vast en maakt de achtergrond vervolgens wazig. Zo komt de persoon of het object op de voorgrond beter tot zijn recht.