Nokia 9 PureView: prijzen, specificaties, het laatste nieuws en de review

0
62

Nokia 9 PureView

Scherm6 inchCamera megapixel

  • Overzicht
  • Specificaties

Dit moet je weten over de Nokia 9 PureView

De Nokia 9 PureView is een high-end smartphone die vooral opvalt door de vijf camera’s achterop. Volgens Nokia maakt deze cameramodule betere foto’s en video’s omdat de lenzen beelden combineren. Daarnaast heeft de 9 PureView een groot scherm, een vingerafdrukscanner onder het display en draait de telefoon op Android One-software.

Op moment van schrijven heeft Nokia deze smartphone nog niet officieel onthuld. Veel details zijn echter al uitgelekt. Op deze pagina vind je alle Nokia 9 geruchten, specificaties en speculaties. In de aanloop naar de release wordt deze pagina regelmatig bijgewerkt met nieuwe informatie.

Pluspunten Nokia 9 PureView

  • Groot en scherp beeldscherm is zeer geschikt voor video’s en spelletjes
  • Vijf camera’s maken uitstekende foto’s en video’s
  • Veel opslaggeheugen voor apps en media
  • Android One: duidelijk en langdurig updatebeleid

Minpunten Nokia 9 PureView

  • Vingerafdrukscanner onder het scherm minder betrouwbaar dan traditionele scanner
  • Lastig met één hand te bedienen
  • Oudere processor

Onderscheidend: vijf camera’s achterop

Steeds meer smartphones hebben niet één maar twee, drie of zelfs vier camera’s achterop. Fabrikanten zeggen dit te doen omdat meer camera’s betere resultaten afleveren, maar dat is niet altijd zo. De Nokia 9 PureView lijkt het eerste toestel te worden met maar liefst vijf camera’s op de achterkant. In een gelekte promotievideo belooft ook Nokia dat deze bijzondere cameramodule betere foto’s en video’s schiet, en daar kan het merk wel eens gelijk in hebben.