Storing: NPO en NLZiet via Chromecast streamen werkt niet meer

0
71

Storing: NPO en NLZiet via Chromecast streamen werkt niet meer

Michel van ‘t Klaphek

Vandaag

19:42 uur
2 min

Nieuws

Kun je het journaal niet kijken via je Chromecast? Of werkt NLZiet  niet meer? Dat kan kloppen. Veel kijkers hebben last van een Chromecast-storing waardoor programma’s van de NPO en NLZiet streamen niet mogelijk is. Er wordt gewerkt aan een oplossing.

Chromecast-storing NPO en NLZiet

De laatste Chromecast-update van Google zorgt bij veel NPO- en NLZiet-kijkers voor problemen. Op de officiële supportpagina van de NPO valt te lezen dat het om de patch van 23 april gaat.

“Sinds de software-update van Google van dinsdag 23 april werkt onze NPO Start-app niet meer in combinatie met Chromecast”, aldus de website. “Het is momenteel dan ook niet mogelijk om onze uitzendingen via Chromecast te bekijken.” De NPO biedt excuses aan voor het ongemak en zegt druk in de weer te zijn met een oplossing.

Google Chromecast-hack ontdekt

De schuld lijkt bij Google te liggen, en niet bij de NPO of NLZiet. Het maakt niet uit of je gratis naar programma’s van de Nederlandse omroep kijkt, of betaald voor NPO Plus. Op Twitter melden sommige mensen dat ze wel kunnen verbinden met hun Chromecast, maar dat er na eventuele reclames geen film, programma of serie volgt.

Dit kun je wél met je Chromecast kijken

Het is niet duidelijk of alle Chromecast-modellen last hebben van de storing. Bij mijn eigen eerste generatie dongle is streamen in ieder geval niet meer mogelijk. De storing lijkt rond dinsdagavond 23 april om 21:00 uur te zijn begonnen. Op Twitter meldt de NPO dat men niet kan inschatten wanneer het probleem verholpen is, omdat een Google-update de problemen veroorzaakt. NLZiet zegt contact te hebben opgenomen met het zoekmachinebedrijf.

NPO en NLZiet kijken zit er dus voorlopig even niet in, maar ook daarbuiten is er genoeg moois te kijken en luisteren. Check voor inspiratie onze wekelijkse Chromecast-tips. Met de maandelijkse Netflix-tips hoef je je evenmin te vervelen.

Lees meer over de Google Chromecast:

  • Chromecast-tips week 17: het beste van Play Films, Spotify en NPO (24-4)
  • Tip: zo gebruik je de gastmodus van de Chromecast (24-4)
  • Chromecast-tips week 16: het beste van Play Films, Ziggo en Pathé Thuis (16-4)
  • Tip: zo pas je de Ambient-modus van je Chromecast aan (15-4)
  • Chromecast-tips week 15: het beste van Play Films, YouTube en Spotify (11-4)