HTC brengt met U19e en Desire 19 Plus weer nieuwe smartphones uit

0
53

HTC brengt met U19e en Desire 19 Plus weer nieuwe smartphones uit

Thomas Haenen

Vandaag

9:16 uur
2 min

Nieuws

Het is al een tijdje stil rondom HTC, maar de fabrikant is nog steeds actief. Het Taiwanese bedrijf breidt zijn aanbod nu weer uit met twee nieuwe Android-smartphones, de U19e en Desire 19 Plus.

HTC U19e officieel: net niet een vlaggenschip

HTC heeft dit jaar pas een enkele smartphone uitgebracht, de Desire 12s. Dat onopvallende budgettoestel beschikte bovendien over weinig indrukwekkende specificaties. Een opvolger voor de HTC U12 Plus, het laatste vlaggenschip van de fabrikant, laat al bijna een vol jaar op zich wachten. De vandaag aangekondigde HTC U19e lijkt echter meer een tussenstap dan een nieuw high-end model.

HTC U19e officieel

De HTC U19e heeft een 6 inch oled-scherm met een resolutie van 2160 bij 1080 pixels. Dat is een kleine downgrade ten opzichte van de U12 Plus, die nog over een QHD-resolutie van 2880 bij 1440 pixels beschikte. Het nieuwe toestel heeft bovendien een Snapdragon 710-chipset, die doorgaans gebruikt wordt in midrange smartphones als de Nokia 8.1 en Samsung Galaxy A9.

Het HTC-toestel beschikt verder nog over een dubbele camera achterop, een primaire camera van 12 megapixel gecombineerd met een 20 megapixel-telefotolens die 2x optische zoom biedt. Achterop zit tevens een vingerafdrukscanner. De U19e heeft 6GB werkgeheugen, 128GB opslagruimte en een accucapaciteit van 3930 mAh.

HTC Desire 19 Plus officieel

Desire 19 Plus: betaalbaarder, maar beperkter

Iets betaalbaarder is de HTC Desire 19 Plus. Die heeft een groter 6,2 inch-scherm, met een lagere resolutie van 1440 bij 720 pixels. Het standaardmodel heeft een Helio P35-chipset van MediaTek, met 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. De accucapaciteit bedraagt 3850 mAh.

De Desire 19 Plus heeft een achterkant met een opvallend patroon. Ook vind je hier liefst drie camera’s en een vingerafdrukscanner. De primaire camera van 13 megapixel wordt ondersteund door een 8 megapixel-groothoeklens en een dieptesensor van 5 megapixel.

Beide smartphones zijn vooralsnog enkel in Taiwan verkrijgbaar, maar de kans is groot dat in ieder geval één van de twee later zijn weg naar het Westen vindt. Omgerekend en inclusief btw heeft de HTC U19e een adviesprijs van zo’n 500 euro, terwijl de Desire 19 Plus iets meer dan 300 euro kost.

Lees het laatste nieuws over HTC

  • HTC brengt vanaf deze maand Android Pie voor high-end smartphones uit (13-5)
  • Achterstand HTC loopt op: Android Pie-update pas volgend kwartaal (12-3)
  • HTC brengt Desire 12s naar Nederland: budgetsmartphone met beperkte hardware (1-3)
  • Waarom HTC hapert: geen nieuw toptoestel in eerste helft 2019 (19-12)
  • HTC Desire 12s onthuld: budgetsmartphone met weinig opsmuk (18-12)