Word de beste tovenaar met deze 6 tips voor Harry Potter: Wizards Unite

De beste Harry Potter Wizards Unite-tips...

title="Word de beste tovenaar met deze 6 tips voor Harry Potter: Wizards Unite" />

Michel van ‘t Klaphek

Vandaag

14:57 uur
4 min

Tips

Harry Potter: Wizards Unite belooft nu al een van dé populairste Android-games van het jaar te worden. Met deze 6 tips word je de beste tovenaar en level je snel omhoog.

De beste Harry Potter Wizards Unite-tips

Harry Potter: Wizards Unite is speelbaar in Nederland. Het spel is gemaakt door dezelfde mensen achter Pokémon GO, de game die ons een paar jaar geleden massaal de straat op kreeg. Ook ditmaal ga je eropuit maar betreed je de wereld van magie, Zweinstein en dreuzels in plaats van Pokémon. Met deze zes tips word je de beste tovenaar.

1. Maak je eigen tovenaar

Uiterlijk is belangrijk, ook voor een tovenaar. Voordat je op zoek gaat naar Gevondelingen moet je goed voor de dag komen. Wanneer je de game hebt opgestart tik je linksonder op de tovenaar, waarna je een profielfoto kunt maken. Kies ook een tovenaarsstok en geef aan bij welk Zweinstein-huis je hoort.

title="Word de beste tovenaar met deze 6 tips voor Harry Potter: Wizards Unite" />

2. Doe het goed, in plaats van snel

In Pokémon GO was je op zoek naar nieuwe Pokémon, maar in Harry Potter ga je op zoek naar Gevondelingen, of ‘Foundables’. Deze verschijnen willekeurig en je herkent ze aan de grote iconen op de kaart. Er zijn echter ook zogenoemde Troebelaars, die je moet verslaan met magische spreuken.

Wanneer je ze te sterk af bent ontvang je XP, ervaringspunten. Je kunt echter niet onbeperkt spreuken uitvoeren. Het is dus beter om de spreuk goed en precies te doen, dan snel. Uiteraard heb je niet alle tijd van de wereld, maar zorg ervoor dat je het patroon op het scherm zo nauwgezet mogelijk volgt. Op die manier verspil je minder magie en krijg je veel meer ervaringspunten, waardoor je sneller een betere tovenaar wordt.

title="Word de beste tovenaar met deze 6 tips voor Harry Potter: Wizards Unite" />

3. Waarom je wel klusjes moet doen

Niemand houdt van klusjes, maar ze komen goed van pas in Harry Potter: Wizards Unite. Tik op de kalenderknop rechtsonder om te kijken wat er vandaag voor jou op de planning staat. Door je dagelijkse taken uit te voeren verdien je namelijk makkelijk XP en level je sneller omhoog, helemaal aan het begin van je tovenaarscarrière.

Er zijn vier soorten opdrachten in Harry Potter: Wizards Unite. Deze lijken misschien saai en onnodig, maar ze helpen je om sneller te levelen en betere toverdrankjes te krijgen. De dagelijkse taken zijn hierbij relatief makkelijk, maar leveren ook niet zoveel op.

Daarnaast zijn er speciale opdrachten, prestaties en als laatste geheime opdrachten die speciaal door het Ministerie zijn vrijgegeven. Deze taken leveren in toenemende mate meer ervaringspunten op, maar kosten natuurlijk meer moeite. Ook is het een goede manier om geld te verdienen.

Lees ook: Harry Potter: Wizards Unite review: leuke game lijkt teveel op Pokémon GO

title="Word de beste tovenaar met deze 6 tips voor Harry Potter: Wizards Unite" />

4. Ga op het licht af

Zie je tijdens het rondlopen ineens een lichtstraal op de kaart? Dit zijn Gevondelingen met een hoog risico, maar een minstens zo grote beloning. Om je register te vullen moet je zoveel mogelijk van dit soort zeldzame Gevondelingen vinden.

Bovendien kun je zo oefenen met het uitvoeren van betoveringen voordat je een Vesting betreedt. Deze herken je aan de kastelen op de kaart en zitten vol met magische beesten en heksen. Het is raadzaam om wat toverdranken mee te nemen voordat je de Vesting binnengaat, want de opdrachten zijn pittig.

5. Bespaar batterij en mobiele data

Harry Potter: Wizards Unite is een wereld op zich en dat vergt een hoop van je iPhone of iPad. Alhoewel de ar-mode, waarbij je de magische wereld op het scherm van je iPhone of iPad kunt zien, heel leuk is, is het handiger om deze uit te zetten. Het zorgt er namelijk voor dat je accu minder snel leegloopt, het spel sneller is en duels meer vloeiend aanvoelen.

Tik hiervoor op de koffer onderin en kies het tandwiel linksboven. Scrol vervolgens naar beneden en zorg dat de schakelaar bij ‘AR+’ en ‘AR+ tijdens gevechten’ uit staat. Wanneer je hier toch bent kun je ook direct de batterijbespaarder aanzetten. Deze doet precies wat je denkt.

title="Word de beste tovenaar met deze 6 tips voor Harry Potter: Wizards Unite" />

Tot slot is het ook verstandig om vooraf alle bestanden van Harry Potter: Wizards Unite te downloaden. Je vindt deze optie aan de onderkant van het instellingenmenu. Door alle bestanden offline beschikbaar te maken wordt de game sneller en ga je minder snel door je internetbundel heen. Het hele pakket is zo’n 3GB groot.

6. Zo krijg je spreukenergie en geld

Spreukenergie is essentieel in het Harry Potter-universum. Zonder kun je namelijk geen betoveringen uitvoeren. Het is daarom belangrijk om zoveel mogelijk spreukenergie in huis te halen. Je vindt het magische goedje onder meer in herbergen en kassen. Ook verdien je spreukenergie door taken te voltooien.

Ook geld is belangrijk. Je kunt met goudstukken namelijk sneller zelf drankjes brouwen, toverdranken kopen of de maximhum hoeveelheid spreukenergie verhogen. Geld verdien je door dagelijkse taken uit te voeren, omhoog te levelen en de game dagelijks op te starten. Je kunt het virtuele geld ook met ‘echt’ geld kopen.

→ Download Harry Potter: Wizards Unite in Google Play (gratis)

Gamen op je smartphone

Is Harry Potter niet echt je ding? Check dan onze lijst met de beste Android-games. Hier zit sowieso iets bij wat je bevalt. Dit is een verzameling van klassiekers en hitgames voor ieder wat wils. Speel je liever de nieuwste spellen? Bekijk dan de beste Android-games van mei 2019 voor een overzicht van afgelopen maand.

Meer games voor je Android-smartphone Harry Potter: Wizards Unite review: leuke game lijkt teveel op Pokémon GO (24-6) Harry Potter: Wizards Unite nu speelbaar op Android: dit moet je weten (22-6) De 5 beste Android-games van mei: KIDS, Daggerhood en XOB (3-6) De 5 beste Android-games van april: The Elder Scrolls, Photographs (1-5) Dit zijn 50 beste games voor Android-smartphones van nu (25-4)

26.06.2019 | Views: 253