Audi maakt van Q7 meer SUV

0
475

Introductie mild-hybrid-techniek

27 juni 2019

Bob Kroese

Is het ontwerp van de Audi Q7 een beetje te braaf? Bij Audi vonden ze blijkbaar van wel. Een vernieuwingsronde met verse SUV-onderdelen biedt uitkomst.

Audi brengt het uiterlijk van de Q7 in lijn met dat van de meest recente Q-modellen. Een achthoekige grille met zes spijlen, grotere luchtinlaten en aangezette dorpels geven de grootste SUV van het merk meer een off-road-uitstraling. Noemenswaardig zijn verder de nieuwe koplampen, die optioneel voorzien kunnen worden van lasertechniek, en de vernieuwde achterlichten die met een chroomstrip worden verbonden.

In het interieur draait om verdere digitalisering. Twee grote beeldschermen domineren nu de middenconsole en uiteraard bestaat ook het instrumentenpaneel uitsluitend uit pixels. Nieuwe functies zijn er in de vorm van spraakassistent Alexa en Cruise Assist, waarmee semi-autonoom rijden mogelijk is.

Audi voorziet alle motoren van mild-hybrid-techniek, vooralsnog alleen diesels. Een benzine-uitvoering en een plug-in hybride worden later aan het assortiment toegevoegd. De vierwielbesturing is geoptimaliseerd en moet voor meer stabiliteit in bochten zorgen. Optioneel levert Audi de vernieuwde Q7 met actieve rolstabilisatie, waarmee overhellen actief wordt tegengegaan met luchtvering.

De vernieuwde Q7 komt in september naar Nederland.