Opgefriste Saab 9-3 Cabrio betrapt

0
485

24 april 2007

Een oplettende lezer van het Zweedse tijdschrift Auto Motor Sport heeft foto’s weten te maken van de opgefriste Saab 9-3 Cabrio. Opgefrist slaat natuurlijk niet alleen op de winterse omstandigheden voor een cabriolet, maar vooral op de lichte facelift waarmee de 9-3 de periode tot de komst van zijn opvolger in 2010 moet overbruggen.

De vernieuwde 9-3, modeljaar 2008, zal op de IAA die in september in Frankfurt wordt gehouden, zijn officiële werelddebuut beleven, al zal Saab waarschijnlijk in mei alvast beeldmateriaal van de nieuweling publiceren. De auto is namelijk vanaf juli te bestellen. Een compleet nieuwe 9-3 zal nog zo’n twee jaar op zich laten wachten.

Behalve de betrapte Cabrio krijgen ook de Sedan en de Estate het nieuwe uiterlijk. De voorkant van de auto heeft de meeste veranderingen ondergaan, met onder meer nieuwe koplampunits en prominentere luchtinlaten. Ook onderhuids krijgt de 9-3 een update. Zo krijgt de nieuwe versie de beschikking over vierwielaandrijving en krachtigere motoren. Het interieur blijft nagenoeg gelijk, want dat heeft Saab vorig jaar al aangepast.