Van der Kooi en Nimag niet samen

0
476

24 april 2007

Van der Kooi Sportscars en Nimag zien af van samenwerking. De twee sportwagenimporteurs hadden eerder aangekondigd dat ze hun activiteiten wilden samenvoegen, maar in goed overleg is besloten de fusie geen doorgang te laten vinden.

Nimag en Van der Kooi wilden hun sportwagenactiviteiten onderbrengen in een nieuwe gezamenlijke onderneming, die onderdeel zou worden van de Louwman Groep. Waarom de twee partijen uiteindelijk hebben besloten de samenwerking af te ketsen, wordt in het midden gelaten.

Beide bedrijven gaan nu in ongewijzigde vorm verder. Dat wil zeggen dat Nimag vanuit Vianen de merken Morgan en TVR vertegenwoordigt en Van der Kooi met vestigingen in Amsterdam en Lochem de merken Lotus, Caterham en Noble blijft representeren in Nederland.