Nieuwe Philips Hue-lamp ondersteunt bluetooth, werkt zonder Bridge

0
472

Nieuwe Philips Hue-lamp ondersteunt bluetooth, werkt zonder Bridge

Florence Peeters

Vandaag

11:07 uur
2 min

Nieuws

Philips heeft een nieuw soort slimme lampen aan zijn Hue-collectie toegevoegd. De lampenfabrikant introduceert bluetooth-lampen, waar je geen Hue Bridge meer voor nodig hebt om deze te verbinden. Daar zitten echter wel wat haken en ogen aan.

Philips brengt slimme Hue bluetooth-lamp uit

Wie slimme lampen wilt, komt al gauw uit bij Philips Hue. De populaire peertjes werken al lange tijd samen met de Google Assistent, maar Philips komt nu met een nieuwe manier om de lampen te verbinden. De vernieuwde Philips Hue-lampen ondersteunen namelijk bluetooth, waardoor ze ook zonder Hue-Bridge werken. Je hoeft ze dan enkel in de lamp te draaien en ze verschijnen in de bijbehorende Philips Hue Bluetooth-app.

Toch zitten er een aantal haken en ogen aan de nieuwe variant. Waar je met zo’n bridge tot wel 50 lampen kan toevoegen aan je huis, verbind je met bluetooth maximaal tien peertjes met elkaar. Bovendien moeten ze niet te ver uit elkaar zijn, omdat het bluetoothsignaal niet zo ver reikt. Heb je een groot huis met meerdere verdiepingen, is het belangrijk om te checken of de lampen goed reageren.

Philips Hue bluetooth-lamp

Gebruik je de lampen in combinatie met Philips eigen Hue-app, dan is er niets aan de hand. Wil je ze echter met de Google Assistent aansturen of aansluiten op de Google Home-app, dan kom je van een koude kermis thuis. Daarvoor heb je helaas alsnog een Bridge nodig, zelfs als je ze met een eigen afstandsbediening wil aansturen.

Betaalbaar alternatief

Een voor is daarentegen dat deze nieuwe lijn de Philips Hue-accessoires wel een stuk betaalbaarder maakt. Omdat je nu sowieso een Hue-bridge nodig hebt om ze te verbinden, worden de lampen vooral in pakketten aangeboden. Hier ben je zo’n 100 tot 250 euro aan kwijt.

De bluetooth-lampen gaan los over de toonbank, omdat ze niet per se een Bridge nodig hebben om bediend te kunnen worden. De Hue-lampen zijn per direct verkrijgbaar in de VS en Canada en komen deze herfst naar Nederland. In eerste instantie komen er twee peer-modellen op de markt in drie uitvoeringen. De Philips Hue White kost 19,95 euro, de Hue White Ambience 29,95 euro en voor de Philips Hue White and Color betaal je 59,95 euro.

Philips is van plan om vanaf eind dit jaar nog meer Hue-modellen met bluetooth-connectiviteit uit te brengen. Het blijkt voor het bedrijf zelfs de nieuwe standaard, want het wil op termijn de meer dan 200 Hue-producten allemaal bluetooth-ondersteuning geven. Voor nu kun je ook gewoon een Google Home of Nest Hub in huis halen om alle slimme apparatuur in je huis aan te sturen.

→ Lees ook: zo kun je IKEA Tradfri en Philips Hue-lampen koppelen