title="Video: 7 tips om de accuduur van je Android te verbeteren" />

Vandaag

19:09 uur
2 min

Video’s

Heb je het gevoel dat de accu van je Android-toestel te snel leegloopt, en wil je voorkomen dat je voor het einde van de dag met een lege batterij zit? Wouter geeft je zeven tips om de accuduur van je Android-smartphone te verlengen.

Smartphone accuduur video: 7 tips voor je batterij

Smartphones zijn in het afgelopen decennium alsmaar sneller, mooier en uitgebreider worden. Er is echter één ding dat in al die tijd nauwelijks lijkt te verbeteren: de accuduur. Het overgrote van alle Android-smartphones gaat nog steeds hooguit een dag of anderhalf zonder opladen. Ben je een hele actieve gebruiker, dan moet je zelfs meerdere keren per dag naar de oplaadkabel grijpen.

Vervelend, maar gelukkig kun je daar iets aan doen. In de video van deze week geeft Wouter je zeven tips om de accuduur van je Android op te schroeven. Pas je deze tips toe, dan gaat je batterij zo een paar uur langer mee. Activeer bijvoorbeeld de energiebesparende modus op rustige momenten, gebruik de donkere modus als je smartphone een oled-scherm heeft, of deactiveer de notificaties van apps die je toch zelden gebruikt. Alle beetjes helpen, immers!

Vergeet je niet te abonneren op het Android Planet YouTube-kanaal, zodat je onze video’s als eerste kunt checken. Iedere week delen we nieuwe tips, reviews en koopadvies over de allerbeste Android-smartphones van het moment.

Zoek je meer manieren om de accuduur van je Android op te rekken? Check dan ook deze twaalf smartphone accu tips van Erwin, waarin hij dieper ingaat op hoe je je batterij verbetert. Haalt dat allemaal niks uit, check dan onze lijst met de beste smartphones met een grote accu. Als de accu maar groot genoeg is, kan zelfs de grootste energieverbruiker meerdere dagen zonder opladen.