Xiaomi: ‘Goedkope 5G-smartphones vanaf volgend jaar beschikbaar’

5G-smartphone van Redmi...

title="Xiaomi: ‘Goedkope 5G-smartphones vanaf volgend jaar beschikbaar’" />

Dennis de Vries

Vandaag

10:08 uur
2 min

Nieuws

Chinese smartphone fabrikant Xiaomi zegt al vanaf volgend jaar voordelige 5G-smartphones op de markt gaat brengen. Sneller mobiel internet werkt dan al op smartphones van minder dan 300 euro.

5G-smartphone van Redmi

De aankondiging werd door Xiaomi’s General Manager Lu Weibing gedaan op het Chinese sociale platform Weibo. Hij merkte daarbij op dat het om meerdere Redmi-toestellen gaat, een merk van Xiaomi dat voordelige toestellen uitbrengt. Redmi staat erom bekend toestellen te maken met goede prijs-kwaliteitsverhouding. Zo ging een paar maanden terug de Redmi 7 in de verkoop in Nederland, met een dubbele camera en groot scherm voor 150 euro.

Weibling zegt dat de 5G-toestellen omgerekend nog geen 300 euro gaan kosten. Dat is behoorlijk goedkoper dan het huidige aanbod van 5G-toestellen. Xiaomi verkoopt zelf in enkele Europese landen de Xiaomi Mi Mix 3 in een 5G-editie. Een smartphone die werkt met het 5G-netwerk kost al snel 100 euro meer dan hetzelfde toestel in 4G-uitvoering.

5G-toestellen in Nederland

Vooral Aziatische landen en de VS lopen voorop in de uitrol van het 5G-netwerk. Daarom is het aanbod 5G-toestellen daar aan het groeien, terwijl Nederland het nog zonder moet doen. Wel gaan er al een tijdje geruchten over een Samsung Galaxy A90 met 5G ondersteuning. Ook van de Samsung Galaxy Note 10, die vermoedelijk in de herfst van dit jaar wordt gepresenteerd, wordt gezegd dat er een 5G-variant komt. Het is echter goed mogelijk dat Nederland de 4G-edities van deze toestellen krijgt.

title="Xiaomi: ‘Goedkope 5G-smartphones vanaf volgend jaar beschikbaar’" />

De beschikbaarheid van 5G-toestellen in Nederland zal pas een grote vlucht gaan nemen als het 5G-netwerk hier volledig werkend is. Het is nog niet duidelijk wanneer dat gaat gebeuren. Ergens dit jaar zou een frequentieveiling plaats moeten vinden, waarna we in 2020 gebruik kunnen maken van het nieuwe netwerk. Exacte data zijn echter nog niet bekend.

→ Lees ook: 5 vragen over 5G in Nederland

Mocht het tegen die tijd zover zijn, dan kun je bij Xiaomi in ieder geval terecht voor een serie midrange 5G-smartphones. Hoewel het tegen die tijd ook niet ondenkbaar is dat andere fabrikanten goedkopere 5G-smartphones hebben uitgebracht.

Lees het laatste nieuws over Xiaomi Xiaomi komt met CC-reeks voor millenials, schrapt Mi Note en Max voor 2019 (24-6) Waarom Xiaomi stopt met het verspreiden van publieke MIUI-bèta’s (17-6) Deze Xiaomi-smartphones krijgen als eerste een Android Q-update (14-6) Xiaomi presenteert voordelige Mi 9T en Mi Band 4 voor Europa (12-6) Xiaomi wil selfiecamera onder het scherm stoppen: zo werkt dat (6-6)

28.06.2019 | Views: 285