Android nieuws #26: Oppo stopt selfiecamera onder het scherm, en pas op voor nep-apps

title="Android nieuws #26: Oppo stopt selfiecamera onder het scherm, en pas op voor nep-apps" /> ...

title="Android nieuws #26: Oppo stopt selfiecamera onder het scherm, en pas op voor nep-apps" />

Thomas Haenen

Vandaag

18:23 uur
3 min

Nieuws

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Oppo onthult eerste smartphone met camera onder het scherm

title="Android nieuws #26: Oppo stopt selfiecamera onder het scherm, en pas op voor nep-apps" />

Oppo heeft de allereerste smartphone met een camera onder het scherm gepresenteerd. Het toestel heeft een scherm dat de hele voorkant vult, met bovenin het beeld ook nog een selfiecamera. In plaats van een inkeping voor die camera, loopt het beeld gewoon door over de lens heen.

Boven de cameralens zit namelijk een speciaal glas met minimale reflectie en verhoogde transparantie, waardoor de selfiecamera gewoon bruikbaar blijft. Het glas van het scherm wordt tevens als cameralens gebruikt. Het bijkomende voor is dat Oppo grotere selfiecamera’s onder het scherm kan stoppen dan voorheen. Fabrikanten proberen de inkeping boven het beeld momenteel zo klein mogelijk te houden, maar dat is hiermee niet nodig.

→ Ontdek wanneer Oppo’s smartphone met camera in het scherm verschijnt

Pas op: gevaarlijke Android-apps vermommen zich als populaire apps

title="Android nieuws #26: Oppo stopt selfiecamera onder het scherm, en pas op voor nep-apps" />

In de Play Store waren de afgelopen jaren meer dan tweeduizend gevaarlijke apps te vinden die zich voordeden als bekende diensten, zo meldt ComputerWorld. De claim is gebaseerd op onderzoek van beveiligingsexperts verbonden aan de Universiteit van Sydney.

De onderzoekers werkten met kunstmatige intelligentie om de hele Play Store te doorlopen. De AI werd icoontjes getoond van de 10.000 populairste apps, en ging vervolgens op zoek naar andere apps met vergelijkbare icoontjes. Uiteindelijk werden bijna 50.000 applicaties ontdekt met vergelijkbare icoontjes, die dus in ieder geval een associatie met bekende apps probeerden op te wekken.
→ Een gewaarschuwd mens telt voor twee: zo herken je gevaarlijke nep-apps

Blokkade op Huawei wordt omzeild door Intel en andere chipmakers

title="Android nieuws #26: Oppo stopt selfiecamera onder het scherm, en pas op voor nep-apps" />

Intel, Micron en andere Amerikaanse chipmakers hebben in de afgelopen weken voor honderden miljoenen dollars aan chips verkocht aan Huawei, zo meldt de New York Times. Hoewel ze daarmee eigenlijk de handelsblokkade negeren, denken de bedrijven een achterdeur te hebben gevonden in de aangekondigde situaties. Intel, Micron en anderen claimen dat ze alleen chips verkopen die niet in de VS zijn gemaakt, en dat ze daarmee geen regels overtreden.

Als deze omweg stand houdt, is dat mogelijk goed nieuws voor consumenten. Hiermee kan Huawei een groot van zijn productie doorzetten, en kan de fabrikant ook de komende maanden nog nieuwe smartphones introduceren en produceren.

→ Dit is hoe Intel en andere chipmakers de Huawei-blokkade omzeilen

Alles wat we al weten over de Google Pixel 4

title="Android nieuws #26: Oppo stopt selfiecamera onder het scherm, en pas op voor nep-apps" />

Hoewel de Google Pixel 4 naar verwachting pas in oktober verschijnt, zijn veel specificaties, foto’s en andere details in de voorbij weken al uitgelekt. Daarom nemen we deze week de meest opvallende geruchten tot nu toe met jullie door. Zo wordt het waarschijnlijk de eerste Pixel met een dubbele camera achterop. Bronnen spreken tevens over een aangepast design, met kleinere schermranden dan voorheen. Zelfs Google heeft al een eerste afbeelding van het toestel ged.

→ Lees: de laatste Google Pixel 4 geruchten op een rij

‘Microsoft werkt aan opvouwbare Surface-tablet met Android-apps’

title="Android nieuws #26: Oppo stopt selfiecamera onder het scherm, en pas op voor nep-apps" />

We kunnen begin volgend jaar uitkijken naar een Microsoft Surface-tablet die dubbel te vouwen is. Het apparaat draait volgens de geruchten ook Android-apps. Het bedrijf is achter de schermen al een tijdje bezig met het ontwikkelen van een opvouwbare Surface-tablet. De eerste helft van 2020 moet die klaar zijn. Dat zegt nieuwssite Forbes, dat informatie kreeg van een goed ingevoerde marktonderzoeker.

De Surface-tablet die in 2020 naar verluidt wordt gepresenteerd krijgt twee 9 inch-schermen met een 4:3 beeldverhouding. Zo lijkt het erop dat Microsoft niet kiest voor één flexibel scherm, maar juist twee losse schermen die samen met elkaar te gebruiken zijn. De interface van Windows 10 wordt aangepast om een dual-screen opzet mogelijk te maken.

→ Zo gaat de opvouwbare Surface-tablet van Microsoft werken

29.06.2019 | Views: 589