title="‘Dit is de Galaxy Watch Active 2: smartwatch voor sporters’" />

Michel van ‘t Klaphek

Vandaag

9:58 uur
2 min

Nieuws

De eerste Galaxy Watch Active ligt pas net in de winkels, maar Samsung is al druk in de weer met een opvolger. Gelekte foto’s laten zien hoe de smartwatch eruitziet.

Samsung Galaxy Watch Active 2 gelekt

SamMobile ontving de plaatjes van een anonieme, maar welingelichte bron. Eerst werd gedacht dat het om een opvolger van de gewone Galaxy Watch ging, maar bij nadere inspectie werden enkele specifieke gezondheidsfuncties opgemerkt. Hier heeft de Active-lijn zijn naam aan te danken.

De Watch Active 2 zou in twee formaten verschijnen. Het instapmodel heeft een kastgrootte van 40mm, terwijl de grotere variant 44mm is. Het daadwerkelijke scherm is een stuk kleiner door de flinke randen aan de zijkant. Aan het design van de Watch Active 2 lijkt weinig gesleuteld te zijn, afgezien van wat details.

title="‘Dit is de Galaxy Watch Active 2: smartwatch voor sporters’" />

Zo is de aan/uit-knop nu rond terwijl de terugknop een vierkantje is geworden. Ook valt de rode knop rondom de powerbutton op. Het is nog niet duidelijk waar deze precies voor dient. Wanneer het geen specifieke functie heeft is het waarschijnlijk gewoon een toevoeging aan het design. De achterkant, uiteraard voorzien van hartslagsensor, heeft ook een kleine opfrisser gekregen.

Twee versies

Volgens SamMobile brengt Samsung twee versies van de Watch Active 2 uit: een met wifi-verbinding en een lte-variant. Met laatstgenoemde kun je onderweg internetten en vermoedelijk bellen, aangezien er tussen de power- en terugknop ruimte is voor een microfoon. Waarschijnlijk komt deze lte-versie niet in Nederland uit.

De Watch Active 2 zou een accu van 237 mAh krijgen met OneUI als besturingssysteem. Dit is Samsungs versie van Android. Het gaat hier wel om een aangepaste variant die geöptimaliseerd is voor smartwatches. Het is nog niet duidelijk wanneer de Galaxy Watch Active 2 uitkomt, en tegen welk prijskaartje.

Het nieuws komt op een verrassend moment, omdat Samsung afgelopen februari de eerste Galaxy Watch Active uit de doeken deed. Deze smartwatch is gericht op sportieve gebruikers en heeft allemaal sensoren om (sportieve) activiteiten bij te houden.

Lees het laatste nieuws over Samsung ‘Nieuwe opvouwbare Samsung-smartphone is Mate X-alternatief, verschijnt snel’ (27-6) ‘Dit zijn de specificaties van de Samsung Galaxy A90’ (26-6) Galaxy S7 en S7 Edge krijgen voortaan alleen updates als het ‘nodig’ is (22-6) Videoreview: Samsung Galaxy A40 is voordelig en verrassend goed (21-6) Samsung brengt nachtmodus-update voor Galaxy Note 9 uit in Nederland (21-6)