Nieuwe uitvoeringen van Maserati Quattroporte

0
490

Maserati levert de vernieuwde Quattroporte in drie uitvoeringen. Naast de standaardversie wordt een luxe en een sportieve versie aangeboden.

Het klinkt altijd een beetje kneuterig, een facelift voor een chique auto. De Quattroporte werd pas in 2004 gepresenteerd maar is nu al op een aantal punten geretoucheerd. Tegelijkertijd zijn twee nieuwe uitvoeringen leverbaar geworden: de Quattroporte Executive GT en de Quattroporte Sport GT.
De eerste wordt omschreven als een echte Italiaanse limousine, met luxe details als een honingraat grille en 19 inch lichtmetalen velgen. Het interieur is voorzien van een comfortpakket zodat achterpassagiers beschikken over stoelen met verwarming, ventilatie en massagefunctie.
De Quattroporte Sport GT heeft zevenspaaks 20 inch lichtmetalen wielen met platte banden en een interieur dat is afgewerkt met carbon en racepedalen. Er is een sportstand waardoor de automaat 35 procent sneller schakelt en het uitlaatsysteem produceert een krachtiger geluid.
Maserati meldt vol trots dat de Quattroporte aan de Euro 4-emissienormen voldoet. En dat het verbruik van de V8 slechts 17,9 liter op 100 kilometer bedraagt (was 18,9 liter) Milieubewuste Maserati-rijders kopen de standaard Quattroporte 4.2 V8 voor 150.136 euro. De Executive GT kost 167.328 euro, de prijs van de Quattroporte Sport GT wordt later bekend gemaakt.

Maserati levert de vernieuwde Quattroporte in drie uitvoeringen. Naast de standaardversie wordt een luxe en een sportieve versie aangeboden.

Het klinkt altijd een beetje kneuterig, een facelift voor een chique auto. De Quattroporte werd pas in 2004 gepresenteerd maar is nu al op een aantal punten geretoucheerd. Tegelijkertijd zijn twee nieuwe uitvoeringen leverbaar geworden: de Quattroporte Executive GT en de Quattroporte Sport GT.
De eerste wordt omschreven als een echte Italiaanse limousine, met luxe details als een honingraat grille en 19 inch lichtmetalen velgen. Het interieur is voorzien van een comfortpakket zodat achterpassagiers beschikken over stoelen met verwarming, ventilatie en massagefunctie.
De Quattroporte Sport GT heeft zevenspaaks 20 inch lichtmetalen wielen met platte banden en een interieur dat is afgewerkt met carbon en racepedalen. Er is een sportstand waardoor de automaat 35 procent sneller schakelt en het uitlaatsysteem produceert een krachtiger geluid.
Maserati meldt vol trots dat de Quattroporte aan de Euro 4-emissienormen voldoet. En dat het verbruik van de V8 slechts 17,9 liter op 100 kilometer bedraagt (was 18,9 liter) Milieubewuste Maserati-rijders kopen de standaard Quattroporte 4.2 V8 voor 150.136 euro. De Executive GT kost 167.328 euro, de prijs van de Quattroporte Sport GT wordt later bekend gemaakt.